CHAMPAGNE AUBRY

Champagne L. Aubry Fils drives av brødrene Philippe og Pierre Aubry i Premier Cru-landsbyen Jouy-lès-Reims, som Aubryene har gjort siden 1790. Her har de mer enn 12 hektar dyrket med hovedsakelig Chardonnay, Pinot Noir og Meunier, men de er også forkjempere for bruken av de fire andre originalt tillatte Champagnedruene Pinot Gris (Fromenteau), Pinot Blanc, Petit Meslier og Arbane.

Kombinasjonen av alle tillate druer og et ønske om bruk av lav dosage skaper unike Champagner med en tydelig adresse. Druene presses i tradisjonell Coquard-presse – druer som i Jouy-lès-Reims lager naturlig svært distinkt syre. For å oppnå balanse i vinene med lav sukkertilsetning gjennomfører derfor Aubry malolaktisk gjæring i all vin. 

Deres flaggskip, Premier Cru Brut, består av 70% årgangsvin og 30% reservevin fra en “perpetual cuvée” som ble startet på midten av 90-tallet, og Chardonnayvinen lagres på brukte eikefat før bruk. Resultatet blir interessante, komplekse og tørre viner.