CHAMPAGNE GUENIN

Champagne Guenin har 5 hektar med økologiske vinmarker i Essoyes, Côte des Bar, og drives av Sébastien og Axelle.

Alle vinene lages så naturlig som mulig (med naturlige gjærstammer, uten filtrering eller klaring), og hele vinifikasjonsprosessen utføres i eikefat (alkoholgjæring og malolaktisk gjæring i fat). 

Sébastien vendte tilbake til familiegården i 2013, men den første champagneinnhøstingen fant sted i 2015 (før dette produserte familien ikke champagne). Han studerte ved Lycée Viticole i Beaune, og gjennom sine praksisopphold og møter med andre vinmakere visste han alltid at han ønsket å vinifisere familiens vinstokker. Axelle, hans kone, jobber også på eiendommen og er involvert i kommunikasjon og markedsføring. 

Vinene deres er presise, intense og gjør seg like godt som aperitif og som følge til mat. Takket være den høye konsentrasjonen i druene deres (gjennom lavt utbytte i markene) kan de også holde seg til 0-1 g/L dosage i alle vinene uten at de oppleves strenge.